Kinderen en echtscheiding

Ouders hebben de verantwoordelijkheid om de negatieve gevolgen van hun scheiding voor de kinderen zo veel als mogelijk te beperken. Daarnaast heeft u als ouder ook recht op de best mogelijke regeling om uw nieuwe, opgesplitste gezinssituatie vorm te geven. Wij zijn uw deskundige partner in het op zoek gaan naar deze balans in de belangen van uzelf en de kinderen.

Gevolgen van een echtscheiding voor kinderen

De manier waarop een echtscheiding verloopt en de invloed die dit vervolgens heeft op kinderen, zijn sterk met elkaar verwant. Voor ouders is het dus belangrijk dat zij, indien mogelijk, gezamenlijke afspraken over de kinderen kunnen maken. Dit kan het vertrouwen dat kinderen hebben in hun nieuwe gezinssituatie versterken. Daarnaast kan het voor bepaalde ouders ook belangrijk zijn om, desgevallend mits tussenkomst van de rechtbank, een regeling te vinden waar conflicten worden vermeden en de nodige rust kan worden geboden aan de kinderen.

 

De meest voorkomende aspecten die geregeld moeten worden zijn de verblijfsregeling (waar, wanneer en bij wie verblijven uw kinderen), alimentatie (onderhoudsbijdragen en regelingen van buitengewone kosten) en ouderlijk gezag (inspraak en overleg van ouders in schoolkeuze, religie, etc.).

Onze meerwaarde

Wij staan u bij in het zoeken naar een oplossing op uw maat en op maat van uw kinderen. Hoeveel alimentatie moet ik betalen? Welke bijdrage in de kosten van de kinderen kan ik vragen? Welke verblijfsregeling is de beste voor mij en mijn kinderen? Moet ik voor een week-week verblijf kiezen of is een verblijf van één weekend om de veertien dagen beter voor de kinderen? Wij helpen u om door de bomen het bos te zien en zo de best mogelijke regeling te vinden vanuit onze deskundige ervaring!

Heeft u nood aan een echtscheidingsadvocaat?

Wij staan u met raad en daad bij in al uw vragen omtrent echtscheiding of relatiebreuk.