Scheiding of relatiebreuk

Een echtscheiding of beëindiging van een relatie is een beslissing die u niet lichtzinnig neemt en waar vaak heel wat emoties bij komen kijken. Wij staan u bij in het vinden van een zo goed mogelijke weg om uw scheiding te regelen. Samen met u gaan we op zoek naar duurzame oplossingen.

Een echtscheiding dient altijd door de rechtbank te worden uitgesproken, ook als u met uw (ex-)partner reeds de nodige afspraken heeft gemaakt. Vanuit onze doorgedreven ervaring zorgen wij voor een vlot verloop doorheen de hele procedure, ook wanneer de omstandigheden dit bemoeilijken.

Onze meerwaarde

Wij staan u bij in alle aspecten van een echtscheiding of beëindiging van een relatie. De gevolgen van een echtscheiding strekken zich immers veel verder dan de echtscheiding zelf of de beëindiging van samenwoning. Of het nu gaat om het treffen van een regeling over alimentatie (zowel persoonlijk als voor de kinderen), ouderschap of co-ouderschap na echtscheiding en/of de verdeling van het (huwelijks)vermogen, u kunt rekenen op ons deskundig advies en professionele begeleiding. Waar nodig doen wij (in samenspraak met u) ook een beroep op ons netwerk aan externe contacten zoals fiscalisten, psychologen, vastgoedexperten, notarissen, etc.

 

Ons doel is om voor u de best mogelijke regeling te bekomen door het geven van deskundig advies, door strategisch te procederen of via begeleide onderhandelingen en bemiddeling.

 

Indien u niet tevreden bent hoe uw huidige echtscheidingsprocedure en onderhandelingen verlopen, staan wij steeds ter beschikking om één en ander over te nemen en opnieuw op de rails te krijgen in de juiste richting. Uw wensen en doelen, gekaderd mits onze deskundige ervaring, staan daarbij centraal.

Verloop van een echtscheiding

In een eerste fase bespreken wij met u uw wensen, verwachtingen en de mogelijkheden om tot een echtscheiding of relatiebeëindiging te komen. Indien het mogelijk blijkt om met (de advocaat van) uw (ex-)partner in overleg te treden, kan getracht worden om een minnelijke echtscheidingsregeling te onderhandelen. Indien vervolgens een echtscheidingsovereenkomst kan worden opgesteld, kan de echtscheiding vervolgens snel en eenvoudig door de rechtbank worden uitgesproken in een vonnis Echtscheiding met Onderlinge Toestemming (EOT). De rechtbank hoeft er dan slechts aan te pas te komen om de echtscheiding uit te spreken en de echtscheidingsovereenkomst te officialiseren.

Indien minnelijke onderhandelingen niet tot de mogelijkheden behoren, dan zal er inhoudelijk geprocedeerd moeten worden. Daarbij zal voor de rechtbank een regeling  bepleit worden van o.m. de afzonderlijke verblijven en alimentatie (persoonlijk en voor de kinderen). Wij doen het nodige voor het opstellen van een dagvaarding, conclusies en argumentaties om voor u tot een zo goed en rechtvaardig mogelijke regeling te komen.

Heeft u nood aan een echtscheidingsadvocaat?

Wij staan u met raad en daad bij in al uw vragen omtrent echtscheiding of relatiebreuk.