Véronique De Coninck

veronique.deconinck@bannister.be

03/369.28.00

 

Voorkeurmateries:
Personen- en familierecht
Huwelijksvermogensrecht
Erfenissen en nalatenschappen

Véronique De Coninck is advocaat bij Bannister Advocaten waar zij deel uitmaakt van het departement familierecht en familiaal vermogensrecht.

Véronique behaalde in 2008 met onderscheiding haar diploma als Licentiaat/Master in de Rechten aan de Universiteit Antwerpen.

Reeds tijdens haar studie had zij een bijzondere interesse voor het personen- en familierecht en familiaal vermogensrecht zodat zij zich in deze materie verder heeft verdiept onder meer als aspirant-assistent familierecht.

Onmiddellijk na haar studies startte zij als advocaat aan de balie te Antwerpen, waarbij zij zich verder heeft toegelegd op het familierecht in het algemeen en het familiaal vermogensrecht in het bijzonder.

Zij heeft ondertussen dan ook een bijzondere ervaring en deskundigheid opgebouwd in deze materie zowel wat betreft procedures voor de rechtbanken als procedures bij de notaris inzake vereffening en verdeling na echtscheiding of erfenissen en nalatenschappen.

In 2015 heeft Véronique tevens de bijzondere opleiding jeugdrecht aangevat zodat zij thans over het certificaat “bijzondere opleiding jeugdrecht” beschikt.

Vanuit haar jarenlange praktijkervaring is daarnaast een interesse voor alternatieve vormen van conflictoplossing ontstaan zodat zij in het academiejaar 2020-2021 de postacademische opleiding bemiddeling is gestart met als doel erkend te worden als familiaal bemiddelaar.

De combinatie van empathie en een accurate juridische kennis maken dat Véronique op een gepaste wijze kan inspelen op de noden van de cliënt en de aard van het conflict.