Minnelijke schikking echtscheiding – wat moet je hierover weten?

 

Voor veel aspecten, die met de echtscheiding te maken hebben, kan men bij de schikkingsrechter terecht. Deze zetelt in de kamer voor minnelijke schikking in de familierechtbank. Deze rechter helpt u om een minnelijke schikking echtscheiding te treffen of over allerlei familiale geschillen tot een andere oplossing te komen. 

 

De schikkingsrechter probeert de partijen naar een buitengerechtelijke oplossing te begeleiden, waarin beide partijen zich kunnen vinden. U kunt zelf door een brief aan de familierechtbank te sturen bij de schikkingsrechter terecht. Het is ook mogelijk om een advocaat dit voor u te laten regelen. 

 

Wilt u weten wat de mogelijkheden van een minnelijke schikking echtscheiding of van een andere juridische kwestie zijn? Neem dan nu vrijblijvend contact op met de advocaten van Bannister via info@bannister.be of 369.28.00. Wij helpen u graag verder met al uw vragen en problemen met betrekking tot uw echtscheiding. 

 

Minnelijke schikking echtscheiding

Hoe kan ik een minnelijke schikking echtscheiding bekomen?

 

Wanneer u en uw partner nog steeds met elkaar willen overleggen, dan is bemiddeling vaak een uitstekende optie. Een variant van deze bemiddeling is een procedure in de kamer voor minnelijke schikking. De schikkingsrechter zal dan trachten de partijen te verzoenen en de mogelijkheden, om tot een onderling akkoord te komen, aftasten. 

 

Wanneer u voor uw zaak een beroep op een schikkingsrechter wilt doen, dan kunt u dit op twee manieren aanpakken. De eerste optie is om dit via een brief aan de familierechtbank zelf te doen en de tweede manier is om dit via een advocaat te laten regelen.

1. Zelf via een brief 

 

U kunt zelf een brief aan de familierechtbank schrijven. In deze brief moet u uw volledige identiteit en de identiteit van de andere partij (uw ex-partner) vermelden. De identiteit is het geheel van de achternaam, de voornamen, de geboorteplaats en -datum en het adres. 

 

In deze brief moet u verder nog enkele andere zaken vermelden. Zo moet u belangrijke familiale gegevens opnemen zoals de identiteit van de kinderen en eventuele eerdere rechterlijke beslissingen.

 

Ook moet u in de brief voor een minnelijke schikking echtscheiding belangrijke feiten opnemen en wat u precies aan de schikkingsrechter vraagt. Met andere woorden, u moet omschrijven wat u verzoekt en wat u verwacht wat de rechter voor u doet. 

 

Bent u niet helemaal zeker van hoe u deze brief opstelt, dan kunnen onze advocaten u hierbij helpen. Wij kunnen ook het gehele proces van het opstarten van een minnelijke schikking echtscheiding voor u doen. 

 

2. Via een advocaat

 

Een advocaat kan u ook helpen om een zaak aan de schikkingsrechter voor te leggen. Wanneer u één van de advocaten van Bannister inschakelt, dan kunt u erop vertrouwen dat wij u volledig ontzorgen. 

 

Wij kunnen u helpen om de zaak in de familierechtbank voor de schikkingsrechter aan te brengen of assisteren bij het bemiddelen tussen u en uw (ex-)partner. Ook wanneer uw zaak reeds is opgestart, kunnen wij u assisteren om deze te naar de Kamer voor Minnelijke Schikking te verwijzen. 


Welke andere zaken kan ik nog aan de schikkingsrechter voorleggen?

 

U kunt deze kamer van de familierechtbank ook aanspreken voor andere zaken dan alleen de minnelijke schikking echtscheiding. De bevoegdheid van de schikkingsrechter is namelijk zeer ruim. Hier zijn enkele veel voorkomende zaken, waarvoor u op deze kamer van familierechtbank een beroep kunt doen. 

 

Advocaat minnelijke schikking echtscheiding contacteren

Heeft u hulp nodig bij het opstellen van een brief naar de schikkingsrechter of wilt u dat wij dit hele proces van u overnemen? Neem dan vrijblijvend contact op met onze advocaten, die gespecialiseerd in minnelijke schikking echtscheiding zijn.

 

Ook wanneer u de echtscheiding op een andere manier wilt aanpakken, zoals bijvoorbeeld via bemiddeling, dan kunnen de experts van Bannister u tijdens deze moeilijke periode professioneel en laagdrempelig bijstaan. 

 

Neem nu via info@bannister.be of het telefoonnummer 03/369.28.00 vrijblijvend contact op met onze advocaten. Wij bespreken graag wat de mogelijkheden zijn en wat de beste optie voor uw specifieke situatie is.