Persoonlijke verschijning voor niet langer vereist bij EOT

Sedert september 2018 verloopt de procedure Echtscheiding met Onderlinge Toestemming (EOT) in principe schriftelijk. Dit in tegenstelling tot de oude procedure van EOT waarbij partijen nog steeds één of meerdere keren dienden te verschijnen voor de Familierechtbank.

Persoonlijke verschijning familierechtbank kan bevolen worden 

Na ondertekening van de onderhandelde overeenkomst zal de procedure tot goedkeuring en finaliseren van uw EOT bij de Familierechtbank dus principieel louter schriftelijk verlopen.

De Familierechtbank kan wel nog steeds de persoonlijke verschijning bevelen, maar dit is nu uitzondering daar waar dit vòòr de wetswijziging van 25 mei 2015 (in werking getreden in september 2018) de regel was.

 

Hoe werkt een persoonlijke verschijning?

Indien de persoonlijke verschijning alsnog zou worden bevolen, moeten beide echtgenoten binnen de maand na neerlegging van het verzoekschrift EOT gezamenlijk en persoonlijk verschijnen.

Advocaat EOT procedure Antwerpen

Dient u een EOT procedure te doorlopen? Wilt u een persoonlijke verschijning voor de familierechtbank vermijden?

Wij kunnen u steeds bijstaan doorheen een procedure EOT zodat u correcte overeenkomsten sluit die bovendien niet tot bijkomende vragen van de rechtbank leiden waardoor u mogelijk alsnog persoonlijk zou moeten verschijnen.

Aarzel niet om ons vrijblijvend te contacteren op info@bannister.be of het telefoonnummer 03/369.28.00 indien u hieromtrent vragen heeft of indien wij u kunnen bijstaan in het opstellen van een EOT-akte!

Auteur :    Steven VAN GEERT